Sla navigatie over

Bestuur staat op de rem om ondersteuning ondernemers te verlengen

Tijdens de gemeenteraad van november werd er beslist om een bijkomende gemeentelijke financiële tussenkomst van 500 euro te voorzien voor de handelaars en ondernemers die beroep kunnen doen op het nieuw beschermingsmechanisme dat door de Vlaamse overheid wordt voorzien. Ondernemingen met een omzetdaling van minstens 60 procent kunnen kiezen om een aanvraag in te dienen voor de periode van 1 oktober tot 15 november 2020 of voor de periode van 19 oktober tot 18 november 2020. Ook de cafés en restaurants die verplicht werden gesloten vanaf 16 oktober 2020 en andere sectoren die verplicht gesloten werden sinds 23 oktober 2020 ontvangen deze premie automatisch.

Ook Vlaamse overheid herhaalt beschermingsmechanisme

Ondertussen zijn verschillende winkels terug open. Bepaalde zaken, zoals bv. horeca en niet-medische contactberoepen, zijn echter nog steeds dicht, daarom vroegen we het bestuur om deze lokale beschermingsmaatregel te herhalen. Ook de Vlaamse overheid herhaalt zijn beschermingsmechanisme immers van 15 november tot 31 december 2020.

Geen rocket science

“Het bestuur was in het verleden altijd snel en proactief om maatregelen te treffen die ondernemers ondersteunen, maar staat nu op de rem,” aldus gemeenteraadslid Inneke Bosmans (Open Vld Kalmthout). “Wij betreuren dat. Kalmthout doet inderdaad veel voor de zelfstandigen in vergelijking met de omliggende gemeenten, maar wij hebben dan ook veel meer financiële ruimte. Onze lokale beschermingspremie hangt samen met het Vlaams beschermingsmechanisme. Nu dat verlengd wordt, leek het ons logisch ook de lokale premie te verlengen. Dat is geen rocket science, maar goed, als het bestuur dat een maand wil uitstellen, dan zullen wij dat in januari terug opnemen. Hopelijk kunnen alle zelfstandigen ook zolang volhouden.”

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder