Sla navigatie over

Bestuur wil schoolroutes op gewestwegen veiliger maken

Eind 2020 verzocht minister Peeters steden en gemeenten om voor 15 februari 2021 aan te geven waar de knelpunten liggen op schoolroutes op gewestwegen. Gemeenteraadslid Inneke Bosmans vroeg aan bevoegd schepen, Jef Van den Bergh, welke knelpunten het bestuur doorgaf en of de gemeente zelf plannen heeft om bepaalde schoolroutes langs gemeentewegen aan te pakken. Jef Van den Bergh antwoordde dat het bestuur twee projecten indiende:

De fietssuggestiestroken op de Kapellensteenweg tussen de Kijkuitstraat en de Vogelenzangstraat verbreden en vernieuwen, eventueel gecombineerd met een dynamische zone 30 N133 – Nieuwmoer Dorp: fietssuggestiestroken aanbrengen, eventueel gecombineerd met een dynamische zone 30 tussen kerk en Essensteenweg

Wij juichen deze projecten uiteraard toe, al vonden we het wel wat jammer dat er geen algemene oproep binnen Kalmthout gebeurde om hieromtrent ideeën te verzamelen. Schepen Van den Bergh weet dit aan de te strakke timing. Er kwam geen antwoord op de vraag of de gemeente zelf plannen heeft om bepaalde schoolroutes langs gemeentewegen aan te pakken.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder