Sla navigatie over

Eindejaarsoverschouwing van voorzitter Johan Cassimon

Ook het burgerbudget, een initiatief van onze fractie, maakte zijn start in 2020 en leverde meteen enkele interessante projecten op. Het is wel jammer dat bepaalde ideeën die veel steun kregen, bv. een fietstunnel onder de overweg in Heide, niet werden opgepikt door het bestuur. Zelfs op de langere termijn zien wij met de huidige bestuursploeg hier weinig van in huis komen.

Het CD&V-bestuur had het in het begin van de coronacrisis moeilijk om over te stappen naar digitale vergaderingen. Bizar in 2020. Daarom deden we, in samenwerking met N-VA Kalmthout, voorstellen om een livestreaming van de gemeenteraad mogelijk te maken. Het bestuur ging hier in mee.

Constructief oppositie voeren door zelf voorstellen te doen om onze gemeente te verbeteren, werkt dus duidelijk. Een dikke pluim voor ons gemeenteraadslid Inneke Bosmans hiervoor. Maar niet al onze voorstellen trekken het bestuur over de streep. Zo vroegen we ook om de opcentiemen op de onroerende voorheffing tijdelijk te verlagen voor ondernemers en zelfstandigen. Het bestuur wilde hier niet van weten. Ook voor de verlenging van de beschermingspremie voor zelfstandigen tot december staat het CD&V-bestuur op de rem.

De gemeente Kalmthout heeft een heel groot financieel draagvlak. Daardoor kan er ook veel geïnvesteerd en uitgegeven worden. Tijdens deze crisis is dat een goede zaak. Maar als de economie terug gelanceerd is, moeten we toch eens goed kijken naar de hoge belastingen hier in Kalmthout. Volgens rapporten van het bestuur, zouden die zelfs nu al kunnen dalen. Er is voldoende financiële bufferruimte. Dit is een nagel waarop we zullen blijven kloppen.

Bedankt om deze nieuwsbrief 'Wat u niet leest in Tussen Hei en Maatjes' te lezen. We proberen hiermee zoveel mogelijk relevante bestuursinformatie proactief naar buiten te brengen. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar Kalmthoutenaren die geïnteresseerd zijn in zulke informatie.

Dan rest er mij nog slechts u fijne en veilige feestdagen toe te wensen.

Johan Cassimon Voorzitter Open Vld Kalmthout

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder