Sla navigatie over

Geen herziening van contracten concessiehouders

Eind maart 2020 werden de gemeentelijke concessies opgeschort tot de coronacrisis voorbij was of het schepencollege terug besliste om concessies aan te rekenen. Het gaat om concessies met de uitbaters van Strijboshof, de cafetaria van het zwembad, de cafetaria van sporthal Gitok, de Zwarte Hond, maar ook voetbalclub KSK, atletiekvereniging ACK en de petanqueclub van Kalmthout.

“Er werd dan door het schepencollege beslist om vanaf juli 2020 opnieuw concessies aan te rekenen,” legt gemeenteraadslid Inneke Bosmans uit. “De betrokken concessiehouders werden niet op de hoogte gebracht van deze beslissing, wat eigenlijk hallucinant is. Eind september kregen die concessiehouders dus, totaal onverwacht, een aanrekening van 3 maanden huur in hun brievenbus. Bovendien behandelt het bestuur zijn concessiehouders niet gelijk. Een concessiehouder kreeg bijvoorbeeld een vrijstelling van huur in juli en augustus omdat hij dan gesloten ging zijn, een toegeving waar wij zeker achter kunnen staan. Maar bijvoorbeeld KSK, die ook quasi heel juli en augustus gesloten moest blijven door bepaalde provinciale maatregelen, moet toch gewoon zijn concessie betalen voor die maanden.”

“Door de coronacrisis en verschillende lokale en bovenlokale maatregelen in dat kader blijven horeca-uitbaters, maar ook verenigingen het moeilijk hebben,” sluit voorzitter Johan Cassimon aan. “Daarom vroegen we aan het bestuur om de overeenkomsten met de concessiehouders tijdelijk te herzien, aangezien deze overeenkomsten afgesloten werden in omstandigheden die nu niet meer van toepassing zijn. Zo wordt het aantal bezoekers van het zwembad bijvoorbeeld door het gemeentebestuur zelf sterk beperkt. Uiteraard heeft dit een impact op het aantal bezoekers van de cafetaria. We willen onze concessiehouders toch niet het faillissement in jagen?”

Het bestuur wilde hier echter niet op ingaan.

Open Vld Kalmthout zal op deze nagel blijven kloppen. Ook ondersteunende maatregelen voor café-uitbaters die dreigen overkop te gaan, omdat ze nu een maand lang al om 23u moeten sluiten, mogen geen taboe meer zijn.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder