Sla navigatie over

Gezellige gemeente

Antwoord

We houden van de groene uitstraling die onze gemeente heeft en willen deze behouden, zonder daarbij maatschappelijke ontwikkelingen uit het oog te verliezen. We geloven dat deze combinatie tot een win-win-situatie voor iedereen kan leiden. Zo moedigen we nieuwe woonvormen aan en gaan voor verdichting en meerlagig bouwen om op die manier onze dorpscentra groener en meer in lijn met het typische Kalmthoutse karakter te maken. Open VLD Kalmthout is het niet akkoord met de visie van een stedelijk centrum en groene buitenwijken. Heel Kalmthout moet zijn eigenheid bewaren. En die eigenheid komt voor een stuk door onze lokale trots: de Kalmthoutse Heide. We zetten die dan ook meer in de kijker.

Open VLD Kalmthout steunt de maatschappelijke ontwikkeling van de verdichting. Verdichting is voor ons niet het ontwikkelen van postzegelverkavelingen. Verdichting is het doordacht uitwerken van nieuwe verkavelingen zodat de publieke ruimte toevallige ontmoetingen in de hand werkt. Verdichting is ook de mogelijkheid om je woning om te bouwen tot 2-gezinswoning of kangoeroewoning op het moment dat je situatie hiernaar vraagt.

Momenteel is er geen transparantie over het toekennen van bouwvergunningen. Daarom pleit Open VLD Kalmthout voor het oprichten van een bouwcomité. Daar zetelen ambtenaren, bestuur en oppositie in en zij beoordelen de bouwvergunningen. Het bouwcomité maakt zijn beslissingen openbaar en zorgt op die manier voor meer openheid in het proces van bouwvergunningen.

Open VLD Kalmthout investeert verder om de rioleringsgraad in de gemeente te maximaliseren.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder