Sla navigatie over

Nieuw gemeentehuis vertraagt fusie gemeente en OCMW en beperkt zo potentiële efficiëntiewinsten

In tijden waarin langs alle kanten flexibel- en afstandswerken in de kijker wordt gezet, vermeldt de visie op de fusie van OCMW en gemeente bij verschillende diensten (bv. personeelsbeheer, thuiszorg, financiële dienst, ICT ...) dat ze in afwachting zijn van het 'nieuwe gemeentehuis'. Wij stellen ons de vraag of 1 fysiek gebouw noodzakelijk is om te kunnen samenwerken? Van een hoop stenen verwachten dat ze de samenwerking en efficiëntie verhogen, lijkt ons ijdele hoop.

Deze visienota is duidelijk geënt op de bouw van 1 centrale locatie voor alle diensten en gaat er vervolgens vanuit dat dit gerealiseerd wordt op zeer korte termijn. Dit staat haaks op de visie van Open Vld Kalmthout die vindt dat ruimte geen beperkende materie mag zijn in een moderne en flexibele organisatie. Wij zijn dan ook teleurgesteld dat er niet meer buiten de geijkte paden gedacht is en nadrukkelijk gekeken is naar de mogelijkheden om vandaag al aan de volledige integratie van OCMW en gemeente te starten.

De bouw van een nieuw gemeentehuis is nu een drempel om tot de meest efficiënte dienstverlening te komen, dat kan toch niet de bedoeling zijn? En wie weet hoelang duurt het nog eer dat nieuwe gemeentehuis er komt? Men spreekt er al decennia over (zo bewijst de foto hierboven die dateert uit een studieopdracht van 2008). Volgens Open Vld Kalmthout krijg je dit niet uitgelegd, desondanks waren wij het enige kritische geluid hieromtrent.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder