Sla navigatie over

Ondersteuning verenigingen: bestuur wil eigenlijk niet toegeven dat het beleidskeuze maakt

Verenigingen die normaal een groot evenement organiseren kregen 250 euro om dit verlies van inkomsten op te vangen. Deze subsidie stond open voor alle verenigingen.

Daarnaast werden de subsidies aan verenigingen voor 2020 verdubbeld. Dit gaat enkel om de cultuur-, sport- en jeugdverenigingen.

Ten slotte zullen de overblijvende fondsen verdeeld worden onder de cultuur-, jeugd- en sportverenigingen die een omzetverlies van meer dan 25% lijden. Open Vld Kalmthout vindt het vreemd dat deze subsidie niet openstaat voor alle verenigingen. We keurden deze maatregel wel goed in de gemeenteraad, omdat de burgemeester vertelde dat de Vlaamse overheid dit enkel toeliet voor jeugd-, cultuur- en sportverenigingen (zie filmpje). Dit klopt echter niet.

Zo zien we dat er bij de 250 euro subsidie om inkomstenverlies van afgelaste evenementen te ondervangen, volgende verenigingen een dossier hebben ingediend: parochiecomité Nieuwmoer, Broederlijk delen Heuvel, De Brug vzw, Tumbador vzw, Ouderraad basisschool Zonnekind, Toerisme Kalmthout, Ziekenzorg Heuvel en Kom op tegen kanker - 1.000 km van I ZOI.

Deze verenigingen, maar ook bijvoorbeeld ouderenverenigingen worden op deze manier uitgesloten. Het bestuur liet wel weten dat er bekeken wordt of het nodig is om meer verenigingen te ondersteunen, maar dit zorgt natuurlijk wel weer voor extra administratie, terwijl alles misschien beter in één systeem gestoken had kunnen worden.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder