Sla navigatie over

Ook in 2021 steunmaatregelen voor zelfstandigen en verenigingen in Kalmthout

Kalmthoutse horecabon

Om de horecasector in Kalmthout bijkomend te steunen, wordt een Kalmthoutse horecabon gelanceerd. Elke inwoner ongeacht de leeftijd zal een bon van tien euro ontvangen. Deze bon zal gespendeerd kunnen worden in de Kalmthoutse horecazaken. Op die manier pompt Kalmthout opnieuw 190.000 euro in onze lokale economie. Na de Kalmthoutbon vorig jaar, is dit voor het tweede jaar op rij een belastingverlaging voor de Kalmthoutenaar. De bon zal verspreid worden onder de Kalmthoutse bevolking vanaf de heropening van de horeca en zal zes maanden geldig zijn.

Beschermingspremie

Daarnaast komt er een Kalmthoutse beschermingspremie van 300 euro voor zelfstandigen in hoofdberoep en 150 euro voor zelfstandigen in bijberoep. Als criterium voor het toekennen van deze premie moet de Kalmthoutse ondernemer beroep gedaan hebben op het Vlaams beschermingsmechanisme vanaf 1 maart of 1 april 2021.

Extra subsidies voor verenigingen

Ook de verenigingen worden in 2021 bijkomend ondersteund. Deze steun houdt in dat ze een bijkomende subsidie van 25% van de reguliere gemeentelijke subsidie die ze krijgen in 2021, krijgen. Het gaat hier niet enkel over verenigingen in de welzijns-, sport-, jeugd- en cultuursector maar ook de verenigingen in het kader van ontwikkelingssamenwerking en de ouderenverenigingen. Een belangrijke kritiek van Open Vld Kalmthout op de vorige regeling.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder