Sla navigatie over

Open VLD Kalmthout wil fietstunnel aan stations

Fietsers en pendelaars kunnen er zeker over meespreken. De verkeerssituatie aan de stations is chaotisch wanneer er net veel mensen van de trein gestapt zijn. Auto’s staan op de sporen, voetgangers lopen kris kras door elkaar en fietsers moeten uitwijken. Bovendien zijn er spoorlopers die hun trein niet willen missen en is de overweg zeer vaak gesloten. Wouter Vanden Bergh, lijsttrekker Open VLD Kalmthout: “Kalmthout mag niet de gemeente van de stilstand worden. We willen onderzoeken of een volledige ondertunneling van de overwegen in Kalmthout en Heide mogelijk is. Indien niet, dan moeten we vol gaan voor een 'light' versie: een fiets- en voetgangerstunnel aan beide overwegen, zowel onder het spoor als onder de straat. En waarom maken we van de Warandalei en het stukje Frans Raatsstraat dat deel uitmaakt van de fietsostrade geen fietsstraat? Dat zou de fietsostrade een pak veiliger maken.”

Open VLD Kalmthout ging eind vorig jaar in gesprek met professor Bruno De Borger – naast hoogleraar transporteconomie aan de Universiteit van Antwerpen ook inwoner van Kalmthout. Hij is een expert terzake en opperde ook dat een ondertunneling van de spoorlijn in Kalmthout zeker een studie waard is.

Momenteel wordt er in Ekeren een fietstunnel gebouwd, bijna integraal gefinancierd door Infrabel. Andere fietstunnels in de rand van Antwerpen, in Mortsel en Geel, werden gefinancierd vanuit de provincie Antwerpen. Open VLD Kalmthout wil ook inzetten op cofinanciering met als gemeenschappelijk doel het stimuleren van verkeersveiligheid en fietsinfrastructuur.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder