Sla navigatie over

Reactie op tijdelijk asielcentrumsaga: Steun voor strenge controles gemeentebestuur, maar constructieve aanpak noodzakelijk

Open Vld Kalmthout staat achter de strenge controles die het bestuur de afgelopen maanden hield om ervoor te zorgen dat de werken volgens de letter van de wet verlopen, met het allerhoogste respect voor de gezondheid en veiligheid van de buurtbewoners en toekomstige bewoners. Gemeenteraadslid van Open Vld Kalmthout, Inneke Bosmans eist wel van het bestuur dat het een plan klaar heeft als het tijdelijk asielcentrum er komt.

“Als het asielcentrum er dan toch zou komen, dan liefst in zo veilig en correct mogelijke omstandigheden,” aldus Inneke Bosmans. “De strenge opvolging en controles van de gemeente zijn daarom nodig en steunen we, maar het gebrek aan een proactieve en constructieve aanpak is frustrerend. Je zou bijna vergeten dat deze hele discussie om mensen gaat die inmiddels tijdens deze crisis wachten op een veilige woonplek. Wij verwachten daarom dat het bestuur nauw contact houdt met Fedasil en G4S Care. Dat gebeurt nu blijkbaar niet.”

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder