Sla navigatie over

Rioleringsgraad Kalmthout: Doelstelling zal niet gehaald worden

Schepen van Openbare Werken wijt onze mindere score aan het feit dat Kalmthout niet zo'n dichtbevolkt gebied is. Rioleringsprojecten die de gemeente zelf doet zoals de Bloemenlei, Duinzichtlei, Nieuwe Dreef en Kastanjedreef kunnen sneller vooruitgaan omdat ze dan niet afhankelijk zijn van de Vlaamse Milieu Maatschappij en daar ook geen Aquafin-collector moet komen.

Grotere projecten, zoals bv. de nieuwe fietspaden aan Achterbroeksteenweg en Putsesteenweg, waarbij dan ook dikwijls werken aan nutsleidingen gebeuren, lenen zich om gelijktijdig met die werken dan ook collectoren te plaatsen en naburige wijken aan te sluiten op die collector. Bijvoorbeeld bij het project aan de Putsesteenweg zou dan heel de wijk rond de Geusenbacklaan - Kinderwelzijnstraat - Hazendreef - Vogelenzangstraat op die nieuwe collector kunnen worden aangesloten. Dat zou onze rioleringsgraad gevoelig optrekken.

Het bestuur gaf ook toe dat het quasi onmogelijk werd om de doelstelling van 95% in 2027 te halen. Open Vld Kalmthout blijft het bestuur aanmoedigen om hier zoveel mogelijk snelheid in te maken omdat dit toch een grote impact heeft op de woonomgeving van heel veel Kalmthoutenaren.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder