Sla navigatie over

Uitdagingen nieuw gemeentehuis: participatie, kostprijs en duurzaamheid

Wat betreft participatie is er echter nog geen blauwdruk van hoe dit gedaan zal worden. Dat is voor ons als liberalen natuurlijk cruciaal. Bovendien moet de bezoeker van het gemeentehuis toch centraal gesteld worden in dit verhaal. Er werd echter geen bezoekersbevraging gedaan. Het bestuur beloofde wel dat er nog een algemeen participatiemoment komt en dat ook de adviesraden betrokken zullen worden.

Voor ons is het ook belangrijk dat het gemeentehuis zo klimaatneutraal mogelijk wordt. Een industriële sector waar nog veel winst te rapen valt, is de cementnijverheid. Bij de productie van 1 kilogram cement komt 600 à 700 gram CO² vrij, wat het tot een van de meest belastende industrieën maakt. Wereldwijd levert die zes procent van de uitstoot. Met nieuwe productiemethodes kan dat een pak naar beneden. Het bestuur onderzoekt deze mogelijkheden, maar wijst ook op de kostprijs.

Dat is voor ons als liberalen natuurlijk zeer belangrijk. Wij hebben er altijd al op gewezen dat een nieuw gemeentehuis te kostelijk zou worden en dat er beter geopteerd zou worden voor het verbouwen en energievriendelijk maken van de gebouwen die de gemeente momenteel voorhanden heeft.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder