Sla navigatie over

Vaccinatiecentrum op militair vliegveld in Brasschaat

De opbouw van de binnenruimte van het vaccinatiecentrum duurt nog enkele weken, in samenwerking met de evenementensector. Er wordt verwacht klaar te zijn tegen 15 februari. Vanaf dan is het doel om 7 dagen op 7 te vaccineren, afhankelijk van de aanlevering van de vaccins. Er worden ook mobiele teams op satellietplekken voorzien in elke gemeente zodat bepaalde doelgroepen ook thuis gevaccineerd kunnen worden. Het gemeentebestuur van Kalmthout zal ook een vervoersplan uitwerken.

Cindy De Roeve, apotheker uit Nieuwmoer en gemeenteraadslid in Kalmthout voor CD&V, is als voorzitter van de Eerstelijnszone Noorderkempen coördinator van heel dit project. Vanuit Open Vld Kalmthout willen wij alvast heel veel respect betuigen voor de inzet die zij momenteel aan de dag legt om dit voor elkaar te spelen. Tezamen met ons respect voor de gehele zorgsector die toch al bijna een heel jaar op de toppen van hun tenen lopen.

Een van de knelpunten van het vaccinatiecentrum handelt hierover. Momenteel zijn er al een duizendtal vrijwilligers opgegeven, maar het moeilijkste is vooral het vinden van voldoende vrijwilligers met een medische opleiding om alles tot een goed einde te brengen. Deze personen zijn immers al een jaar lang overbevraagd, en dat lijkt nog wel even zo te duren. Wil je je nog opgeven als vrijwilliger, dan kan dat via deze link.

Een ander pijnpunt dat zich eventueel kan stellen, zijn de vaccinatieweigeraars. Er zal speciaal een populatiemanager aangesteld worden, die dit opvolgt en gepaste acties onderneemt. Wij willen dan ook iedereen oproepen om zich te laten vaccineren om zo onze vrijheid zo snel mogelijk terug te winnen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder