Sla navigatie over

Vooruit en N-VA vinden elkaar voor meer bankautomaten

Zowel Vooruit als N-VA kwamen afgelopen gemeenteraad met voorstellen omtrent de bankautomaten. Vooruit wilde een brief sturen naar de banken, N-VA dan weer naar de bevoegde federale minister.

In enkele gemeenten, bv. Stabroek of Sint-Job, kan je binnenkort geld afhalen in een neutrale bankautomaat. Zo'n cashpunt is niet verbonden aan één bepaalde bank en kwam er op initiatief van de grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING. De gemeente had een jaar geleden hierover een gesprek met de grootbanken over een eventueel initiatief in Kalmthout. Het houdt de lijn aan dat er zowel op de Kapellensteenweg als de Heidestatiestraat zeker een automaat beschikbaar moet zijn. Dit werd positief onthaald, maar sindsdien werd er niets meer over vernomen.

Vooruit vroeg een brief te richten aan de grootbanken met een pleidooi voor meer spreiding van de bankautomaten en specifiek de vraag om een bankautomaat te voorzien in Achterbroek. Achterbroek heeft echter nog nooit een bankautomaat gehad en de hoop daarop is dus niet bijster groot. Bovendien kan er in de Spar van Achterbroek aan de kassa geld bijgevraagd worden na een aankoop. N-VA wilde dan weer een brief sturen naar de minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne om handelaars toe te laten om geldautomaten in handelszaken te installeren en te beheren.

Uiteindelijk is dit allemaal een beetje ironisch. De overheid slaagt er in om tegelijkertijd grote cash transacties te verbieden, te verbieden aan banken om geld te vragen om cash af te halen en te jammeren dat er te weinig bankautomaten zijn. Daarom vroeg Open Vld om de brief naar de federale regering uit te breiden. Want als de overheid cash toch zo belangrijk vindt, moet ze er eerst en vooral voor zorgen dat het aantrekkelijker wordt voor banken om bankautomaten te plaatsen.

De meerderheid zal de grootbanken nog eens contacteren voor een update en een brief opstellen naar de federale regering.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder