Sla navigatie over

Ferme Fie bekroond tot Beste Starter van Kalmthout

Sofie Verhoeven, zaakvoerder van Ferme Fie, is verkozen tot Beste Starter van Kalmthout in 2021. Ze wint een cheque ter waarde van 200 euro. Ferme Fie organiseert verjaardagsfeestjes, boerderijdagen en -kampen in Hoeve Brughmans.

Ferme Fie wil kinderen het boerderijleven laten ontdekken: “Vandaag de dag weten sommige kinderen niet meer dat een wortel uit de grond komt. Tijdens feestjes of kampen hecht ik altijd veel belang aan dat educatieve aspect.” Opgelet, ouders zijn niet welkom op de hoeve. De kinderen worden afgezet op de parking van Sportpark Heikant aan de overkant en Sofie begeleidt de kindjes dan verder naar de boerderij.

“Vandaag de dag weten sommige kinderen niet meer dat een wortel uit de grond komt”

Als leerkracht in Mater Salvatoris was Sofie al langer bezig met ondernemen: “Ik begeleid mijn leerlingen jaarlijks bij het opstarten van hun eigen miniondernemingen. Na 22 jaar dacht ik, waarom probeer ik het niet eens zelf? Wij wonen op zo’n mooie locatie! Die wilde ik graag delen met kinderen om hen kennis te laten maken met het boerderijleven. Op een typisch verjaardagsfeestje verzorgen de kinderen de dieren, helpen ze in de moestuin, rijden ze op een pony en maken ze lekkernijen met lokale producten. Mijn kinderen helpen vaak mee, zo stelt mijn dochter graag haar eigen paard voor. En de naam was ook snel gekozen, vrienden noemen me Fie en Ferme staat voor boerderij in het Frans.”

“Ik begeleid mijn leerlingen jaarlijks met hun miniondernemingen”

“Ik heb wel het gevoel dat ouders op zoek zijn naar alternatieve verjaardagsfeestjes in plaats van thuis of in een speeltuin,” aldus Sofie. “Corona heeft die trend misschien zelfs versterkt. Ouders kunnen helaas niet mee feesten op de boerderij. Zo kunnen de kinderen hier echt hun eigen ding doen. Er komen zelfs vriendengroepen van vrij ver die hun kinderen hier dan afzetten en zelf in de heide gaan wandelen of een terrasje gaan doen. Dan voel ik me echt een facilitator van het Kalmthoutse toerisme. Ik denk dan ook niet dat die trend snel zal gaan liggen. Zelf heb ik nog veel inspiratie om Ferme Fie te doen groeien, bijvoorbeeld door ook overnachtingen mogelijk te maken. Maar ik moet er wel op letten dat het combineerbaar blijft met mijn werk als leerkracht.”

Het verdict van de jury

De jury, bestaande uit Caroline Donnet, voorzitter winkelvereniging van Heide, Nico De Prest, zaakvoerder feestzaal De Schuur en Marij Cools, erkend bemiddelaar en loopbaancoach, waren meteen verkocht door de sterke pitch. “Sofie is heel gemotiveerd en kan iedereen enthousiasmeren voor haar project,” getuigt Caroline. “Na haar pitch had ik meteen zin om mijn kleinkinderen in te schrijven.” “Ze is een geboren verkoper,” beaamt Nico De Prest. “Het is daarom niet verwonderlijk dat haar onderneming in een jaar tijd zo snel gegroeid is.” “Er waren dit jaar heel veel sterke kandidaten,” besluit Marij. “Maar Sofie heeft ons echt kunnen overtuigen van haar concept, toekomstvisie en motivatie. We willen iedereen in ieder geval veel succes wensen in hun verdere carrière.”

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder