Sla navigatie over

Kunnen er toch zonnepanelen op het sportpark?

Twee jaar geleden sloeg het bestuur de handen in elkaar met Ecopower om burgers te laten investeren in zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om op de voetbalkantine van sportpark Heikant zonnepanelen te plaatsen. Uit verdere haalbaarheidsstudiesĀ bleek dat het dak van de voetbalkantine niet geschikt was voor het plaatsen van zonnepanelen.

Maar tijdens de gemeenteraad van februari beweerde schepen De Bock dat het niet installeren van zonnepanelen op de kantine indertijd gebaseerd was op een mondelinge uitspraak van de ontwerper, en helemaal niet op basis van studies. Die zouden er nu wel komen, na een noodkreet van voetbalclub KSK over de hoge energieprijzen.

Deze laksheid heeft niet alleen geleid tot jarenlange hoge energieprijzen voor de gebruikers van het gebouw. Het had ook een financiƫle impact op het Ecopower-project. Moest uit de nieuwe studie blijken dat er toch zonnepanelen op het gebouw kunnen komen, zouden we toch gewag kunnen maken van schuldig verzuim.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder